1 maj 2022
13:00

Kungsängens IF 1

Referat: IF Brommapojkarna 8 - Kungsängens IF 1

Efter en lite tung start på säsongen i division två bestämde vi gemensamt att göra vissa ändringar i hur vi spelar. Enkelt förklarad gick vi från en formation med ytterbackar (2-3-1-2, typ) till en mycket smalare och kompaktare 3-2-3. En nyckel i detta är att hålla ihop laget både horisontellt och vertikalt och försöka tvinga motståndaren att bli bred tidigt i sitt spel. Och för att det ska fungera behöver vi ha tre offensiva spelare som samarbetar som vår första försvarslinje när motståndaren har bollen. Och en försvarslinje som trycker efter.

Efter en del repetition på träningsfältet i onsdags och i fredags var det i dag dags för premiären för vårt nya spel. Och slutsatsen är att det gick väldigt bra. Vi spelade precis som vi hade övat på och hade inledningsvis stora delar av spelet. Till skillnad från tidigare så vann vi fler bollar på mitten än vi förlorade (vilket givetvis kan ha med motståndet att göra också). Kungsängen hade oftast långa utspark/utkast snarare än att de försökte spela sig ut.

Målvakt Joshua sparkade en lång boll som en luskande Sam sprang på och plötsligt var han igenom och satte in 1-0 efter 11 minuter. Strax innan paus släppte vi in till 1-1 efter en lite onödig hemåtpass in i plan. Men ett tydligt tecken på att Kungsängen är duktiga nog till att straffa oss om vi gör misstag.

De första tio minuterna av andra perioden är det Kungsängen som trycker oss bakåt på plan, tvärt emot hur det varit i första. De kommer till ett par halvchanser och matchen är plötsligt mycket mer jämn. Men så kommer vi framåt på ett farligt vis och Adrian läggs i backen i straffområdet, men ingen händer. Bollen är fri och efter ett skott landar den hos Olle på bakre stolpen som lite scruffy ser till att få bollen över mållinjen. 2-1.

I sista perioden är det åter vi som har mest boll och mest spel. Vi kommer till en del lägen, men det vill sig inte helt. Strax innan timmen spelad sätter Vincent in 3-1 efter fint förarbete av Sam. Därefter följer en period där vi vacklar lite, vi försätter oss själva i några håriga situationer men kommer undan med det. Och de sista fem har vi god kontroll på matchen och utökar nästan ledningen.

Allt som allt är vi mycket nöjda. Skönt att få en vinst i den här divisionen. Det var också en match där vi verkligen spelade som ett lag. Kapten för dagen var Sam och det gröna kortet gick till Noah.